Rieken groendaken

Rieken Groendaken

Bedrijf van de maand

Rieken Groendaken is een jong en dynamisch familiebedrijf. Vanuit het dakdekkers vak hebben wij ons verder gespecialiseerd in het aanleggen van EPDM daken (rubber) groendaken en zonnepanelen installaties.

Deze drie werkzaamheden zijn de kern van ons bedrijf en worden zowel los van elkaar uitgevoerd maar nu steeds vaker tegelijk bij één opdrachtgever het dak is dan met oprecht duurzaam te noemen.

Combinatie van zonnepanelen en groendak (solar sedum) biedt tal van voordelen. Uit recent onderzoek uit Berlijn door hoog aangeschreven Universiteiten blijkt dat een groendak helpt een hoger rendement te genereren uit een zonnepanelen systeem. Alleen al het groendak dat onder de PV installatie ligt zorgt voor 6 tot wel 24% extra stroomopbrengst. Het heeft namelijk een verkoelend effect en zonnepanelen genereren een hoger rendement bij een koele omgevings-temperatuur. Dit is niet het enige voordeel. Doordat een groendak ervoor zorgt dat de temperatuur van de zonnepanelen veel minder fluctueren, zal ook de omvormer tot wel twee keer langer mee gaan. De omvormer is normaal gesproken hetgeen wat, afhankelijk van het merk, om de 8 – 15 jaar vervangen moet worden. Door de combinatie met een groendak is dit dus verleden tijd!

Voor meer!!! voordelen over groendaken EPDM daken en zonnepanelen ga naar onze website www.riekengroendaken.nl

 

Met vriendelijke groet

 

Rob Rieken

 

Gegevens

  • website: www.riekengroendaken.nl
  • email: robriekengroendaken.nl
  • adres:

    Veluwestraat 13


    6644 AD Ewijk


    tel: 06 16 41 54 26